Joy

本文短碼:http://wp.me/s3LVva-joy

難得星期日去最迫既旺角>.< 睇到好多表演~~

高難度瑜伽表演:由幾位外國人示範,多人圍觀,無不拍案叫絕,但到表演者拎住帽子收取賞金時,大家都作鳥獸散。

創意吊啤酒樽遊戲:用水喉通、幼繩、金屬扣、啤酒樽,吸引了不人比錢試玩,負責人亦即場示範,表演成功。

泡泡表演:一人表演、普通用具,但吸引多人圍觀之餘,多人自動傾囊相贈。

3個活動各有特色,有的睇到捏一把汗,有的輕輕鬆鬆,但為何結果差別甘大?

其實與喜樂有關!

特別係泡泡表演,大家睇完表演都唔捨得走,原來靚仔外國人會同圍觀的人互動,一齊吹泡泡、摸泡泡、捉泡泡,不亦樂乎!

喺2016 World Happiness Report指出香港排名75位,僅僅勝過仍處於內戰、排名第 76 的索馬利而已。

每人都需要喜樂:

喜樂是良藥 – 「喜樂的心乃是良藥;憂傷的靈使骨枯乾。」箴17:22

喜樂是力量 -「你們不要憂愁,因靠耶和華而得的喜樂是你們的力量。」尼8:10

大家都依靠主喜樂面對每一天!

By Emily Tang

Posted on 11/28/2016, in 其他 and tagged , , , . Bookmark the permalink. 發表留言.

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com Logo

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 /  變更 )

Google+ photo

您的留言將使用 Google+ 帳號。 登出 /  變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 /  變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 /  變更 )

w

連結到 %s

%d 位部落客按了讚: